Schwalbe Airless System banden bij Pilkes Fietsen

Zorgeloos fietsen? Met het Schwalbe Airless System heeft u een bandensysteem zonder lucht, dus u hoeft niet meer te pompen en u kunt niet meer lekrijden.

Wat dit systeem bijzonder maakt zijn de comfortabele rijeigenschappen. Deze zijn bijna identiek aan een luchtband met 3,5 bar en het systeem gaat mee tot ca. 10.000 km, compleet onderhoudsvrij. Uitermate geschikt voor woon-werkverkeer of E-bikers. Alleen verkrijgbaar bij de Schwalbe Airless gecertificeerde fietsvakhandel. Om gecertificeerd te worden dient men een cursus te hebben gevolgd, waarin de praktische vaardigheden getoetst worden. Kom langs voor een proefrit op onze demofiets, of kijk hier voor meer info op de Schwalbe website.

Schwalbe Airless System: nooit meer lekrijden!

Eenmaal gemonteerd kan er, bij normaal gebruik, tot wel 10.000 kilometer zorgeloos gefietst worden met het Airless System – zonder onderhoud, nooit meer lekrijden en nooit meer pompen. Met een gevoelsmatige luchtdruk van rond de 3,5 bar zijn de rijeigenschappen vergelijkbaar met die van een binnenband. Beschikbaar in maat 40-622.

Massieve binnenband systemen bestonden  al, maar wat dit nieuwe Airless System zo buitengewoon maakt, zijn de technische eigenschappen van de foamdeeltjes. Deze bestaan uit thermoplastisch polyurethaan (E-TPU), bekend onder de merknaam Infinergy® van BASF. Het is overigens hetzelfde materiaal dat in de zolen van Adidas BOOST hardloopschoenen gebruikt wordt. Zo heeft de Airless tube een uitstekende demping, biedt het veel comfort dankzij de uitmuntende flexibiliteit van het materiaal. En precies die veerkracht maakt hét verschil in vergelijking met de tot dusver gebruikte foamsoorten voor solid tubes. De Airless tube is in feite te vergelijken met duizenden mini luchtkussentjes met een enorme regeneratie vermogen. Om het Airless System compleet te maken heb je ook de Airless Tire en Airless Ring nodig. Deze zijn ook speciaal ontwikkeld voor het Schwalbe Airless System.

De voordelen van Pilkes Fietsen:

✔ Dé fietsspecialist bij u in de buurt;
✔ Focus op kwaliteit, service en advies op maat;
✔ Koop vanuit de winkel en u kunt direct op pad;
✔ Een plek voor verkoop, reparaties en onderhoud.