Merida

Merida produceert fietsen met een sportieve insteek. Het merk is in 1972 opgericht en heeft de intentie om alleen mooie en hoogwaardige producten te maken waarmee iedereen op een zo prettig mogelijke manier zijn bestemming kan bereiken. Jaarlijks produceert Merida ruim 1,5 miljoen fietsen. Het merk streeft naar hoge kwaliteit, hierdoor geeft zij levenslange garantie op haar frames.

De Merida mountainbikes behoren al jaren tot de meest verkochte mountainbikes. Input over de fietsen ontvangt Merida onder meer vanuit de sportwereld, waar zij zorg draagt voor de fietsen van het Bahrain-Merida wielerteam.

Merida fietsen

In het assortiment vindt u E-bikes, (E-)mountainbikes, kinderfietsen, road/fitness/gravel en cyclocross fietsen, trekking fietsen en stadsfietsen. Merida is enkele malen bekroond om haar (wereldkampioenschap winnende) mountainbikes.

Wij helpen u graag verder om te onderzoeken welke fiets het beste bij u past. Belangrijk hierin is om te weten voor welk doeleinde en op welk terrein u uw fiets wilt gebruiken. Merida levert haar fietsen standaard met een 504 Wh li-ion accu, dit betekent dat u op de economische ondersteuningsstand zo’n 120 á 130 kilometer bereik (actieradius) hebt. De E-bikes van Merida worden geleverd met het Shimano STEPS systeem. Shimano is marktleider op het gebied van fietsonderdelen, veel fietsen van Merida zijn afgemonteerd met hoogwaardige Shimano onderdelen. De motoren van de Merida’s bevinden zich in het midden van de fietsen, daarnaast plaats Merdia haar accu’s veelal in het frame. Reden: het bevordert fietscomfort doordat het gewicht zicht (laag) in het midden bevindt, dit zorgt tijdens het fietsen voor meer stabiliteit.

Op de website van Merida kunt u kennis maken met het assortiment. In ons assortiment vindt u zowel heren-, dames- als mixed frames.

Een aantal voordelen van de Merida fietsen op een rijtje:

✔ Aanbod voor dames en heren;

✔ Lichtgewicht fietsen;

✔ Stevige frames;

✔ Standaard 504Wh li-ion accu;

✔ Shimano STEPS systeem (middenmotoren).