Fietsen, Merken

Herenfiets kiezen

Herenfiets kiezen

Welke herenfiets past bij u?

Omdat Nederland het fietsland bij uitstek is, is ons aanbod aan herenfietsen enorm. Veel Nederlanders hebben meer dan één fiets. Dat komt doordat verschillende fietsen geschikt zijn voor verschillende situaties. Als u een herenfiets wilt kopen is het dus belangrijk om stil te staan bij de vraag welke herenfiets het best bij u past. We nemen de meest voorkomende soorten herenfietsen met u door, zodat u gemakkelijk de juiste keuze kunt maken.

Stadsfietsen

Verreweg het meest voorkomende gebruik van de fiets in Nederland is om naar het werk of naar school te fietsen. Bij dit soort woon-werkverkeer gaat het vaak om relatief korte afstanden en daarvoor is de stadsfiets het meest geschikt. De gesloten kettingkast zorgt ervoor dat vuil het trappen niet in de weg gaat zitten en de spatborden houden uw kleding schoon. Door de bagagedrager is het makkelijk om spullen of boodschappen mee te nemen. Ook kunt u in het donker fietsen door de verlichting op de stadsfiets.

Dat klinkt alsof de stadsfiets alleen maar voordelen heeft. Voor kortere afstanden is dat ook zo: dan is de stadsfiets een betrouwbare en vooral comfortabele herenfiets. Bij lange afstanden zult u merken dat uw zithouding niet optimaal voor uw spieren is. U zult dit merken aan uw rug of benen. Gelukkig zijn daar genoeg andere opties voor.

Sportfietsen

Bent u sportief ingesteld en wilt u vooral lange afstanden fietsen? Dan is een sportfiets, zoals een mountainbike of een racefiets, de juiste keuze. Sportfietsen zijn meestal uitgerust met derailleurversnellingen. Dat maakt het mogelijk om meer versnellingen op de fiets te hebben, wat u meer mogelijkheden geeft om uw fiets aan te passen aan het gebied waar u fietst. Een sportfiets heeft bijna altijd een open of halfopen kettingkast. Daardoor heeft een sportfiets wel meer onderhoud nodig. Hij moet namelijk regelmatig schoongemaakt worden, zodat de ketting en de tandwielen soepel blijven lopen.

Elektrische fietsen

De elektrische fiets, ook wel e-bike genoemd, is al een aantal jaar aan een flinke opmars bezig. Deze fietsen zijn uitgerust met een motor in de kettingkast of een van de wielen. Die motor ondersteunt uw trapbeweging of de draaiing van de wielen, waardoor u minder kracht hoeft te zetten en sneller gaat. Lange afstanden fietsen wordt hierdoor makkelijker en comfortabeler, maar het is bijvoorbeeld ook ideaal voor mensen die slecht ter been zijn en een “normale” fiets daardoor te zwaar vinden.

Hulp nodig bij het vinden van de juiste herenfiets?

Wilt u een goede herenfiets kopen? Of heeft u hulp nodig bij het maken van uw keuze? Daar helpen wij u graag mee. Wij zijn een specialist op het gebied van alle soorten heren- en damesfietsen. U vindt bij ons alleen topmerken als Oxford, Azor, Merida en Zannata. Een herenfiets van de best mogelijke kwaliteit gaat u bij ons dus hoe dan ook vinden.